Bonica volta que permet encadenar dos dels cims de la carena Monteixo - Sanfonts. Molt probablement no trobarem traces a excepció de la baixada normal del Norís.

Statistics

1,525

m

1,525

m

29

max°

Difficulty

FATMAP difficulty grade

Moderate

Description

##Pujada Segons la distribució de neu, començarem abans o després a seguir la pista del pla de Boet.

Al pla de la Selva deixem a mà dreta la pista que puja cap a l'estany d'Aixeus i fem una baixada d'uns 75m de desnivell fins a situar-nos al costat de la noguera de Vallferrera i seguim la pista fins als aparcaments, moment en què podrem retallar revolts.

Un cop al pla de Boet, seguim més o menys el recorregut de l'itinerari d'estiu, que puja en una diagonal ascendent cap a la dreta en direcció al pla d'Arcalís. En arribar al pla d'Arcalís, se'ns fa evident la vall que puja paral·lela al serrat del Clot de l'Olla.

Ens hi dirigim i superem una zona de més pendent, si bé continuem traçant una paral·lela al serrat del Clot de l'Olla en direcció S, cap al fons del circ, que sembla que no tingui cap pas viable.

Després d'un tram una mica més dret, el pendent se suavitza, i seguim en direcció a la carena que queda a la dreta (W) del cim.

En acostar-nos-hi, anem girant a l'esquerra per anar a buscar l'entrada a la canal que ens permetrà fer el cim, i que fins ara ha quedat ben amagada. Quan el pendent és excessiu, carreguem els esquís i pugem per la canal fins a la carena (40º, puntualment s'acosta als 45º), pocs metres per sota del cim, que queda a l'esquerra. ##Tornada Podem desfer el camí o bé prendre la carena en direcció W, amb esquís si la neu és suficient, no gaire dura i estable (gran exposició a les pales del costat S) o sinó a peu.

Al punt més baix entre els dos cims, passem per un coll per on podríem sortir esquiant cap al N.

Un cop al Norís, baixem pel [camí normal](https://www.camptocamp.org/routes/617391/ca/pic-de-noris-per-l-estany-d-aixeus), o bé per la [canal NW](https://www.camptocamp.org/outings/745330/ca/pic-de-noris-per-la-canal-nw).<br/><br/>This Adventure has been shared under the [Creative Commons Share Alike](https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5/) licence.<br/><br/>_This Adventure has been shared under the [Creative Commons Share Alike](https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5/) licence._