Traseu realizat de Amazing Romania. Traseul pornește din Stațiunea Râușor și urmează marcajul bandă roșie care inițial traversează pârtia de schi din Râușor pe la baza acesteia și intră în pădure traseul cotind spre stânga și fiind în urcare.

Statistics

2 - 3

hrs

1,257

m

23

m

22

max°

Difficulty

FATMAP difficulty grade

Moderate

Description

Partea mai abruptă a traseului prin pădure se desfășoară pe serpentine, iar la un moment dat, (aprox.

la 2 ore de la pornire) ajungem la o bifurcație cu o potecă scurtă ce ne duce la Refugiul Condor unde ajungem în 5 minute. Curând după intersecția cu poteca spre Refugiul Condor ieșim în golul alpin unde pe timp de iarnă rachetele de zăpadă ne fac urcarea mult mai ușoară fiindcă aici se acumulează multă zăpadă de obicei. Urcăm mai abrupt spre Șaua Lolaia mereu cu silueta impozantă a Vârfului Retezat în raza vizuală și după aprox.

4 ore și jumătate de la începutul traseului ajungem în Șaua Lolaia de unde avem o priveliște spectaculoasă cu întreaga creastă principală la Munților Retezat și ale sale vârfuri semețe. Din Șaua Lolaia urmează un nou urcuș mai abrupt pe lespezi acoperite de zăpadă, iar aici ar trebui testat locul unde vei păși cu bețe de trekking astfel încât să nu calci între lespezi și să îți prinzi piciorul. Urmează două secțiuni abrupte de urcat despărțite de parcurgerea unei mici creste, iar aici recomandăm să aveți piolet și colțari în dotare dacă parcurgeți traseul iarna. Ajungem pe Vârful Retezat (2485 m) de unde avem o priveliște spre toate zările.