És una ruta circular feta en dos dies, el primer dia fem des de la Bonaigua fins al refugi Mataró i el següent dia des del refigu mataró fins a la Boanigua.

Statistics

2 - 3

hrs

615

m

219

m

10

max°

Difficulty

FATMAP difficulty grade

Moderate

Description

Aquesta ruta té un encant visual especial, ja que passem pel parc nacional d’aigüestortes i estany de sant maurici i la Vall d’Aran. Aquesta ruta té una duració de dos dies i es circular.

Comencem i acabem en l’emblemàtic port de la Bonaigua amb unes vistes privilegiades. El primer dia sortim de la bonaigua amb les raquetes ficades i ens dirigim cap el parking de la peülla fent el primer contacte de la ruta. Comencem a pujar cap a l’estanyola de gerber fins que ens endinsem en un petit bosc ple de pins que podem gaudir d’una flora molt enriquidora fins que ens trobem amb l’estanyola de gerber a uns 2020 m d’altitud.

Seguim per trobar-nos amb el segon llac de la ruta que és l’estany mitjà que és l’aperitiu del Gerber. Pujarem fins trobar-nos amb l’mponent estany de Gerber que creuarem pel mig de l’estany, es troba a uns 2180 metres d’alçada, amb la seva característica forma ovalada tancada per impressionants mols granítiques. Una vegada creuat l’estany continuem cap a l’estany redó que el borejarem pel costat dret, un cop passat comencem a veure el refugi Refugi Mataró a dalt d'un turonet envoltat per les grans muntanyes que li rodegen, ara si que comencem a encarar l’última pujada intensa d’aquesta jornada fins arribar al refugi de Gerber, que des d’aquí tindrem unes viste