FATMAP by Strava

Nibbi

Nibbi er blant de mest populære toppturene i Hemsedal.

Ski Touring Easy

Distance
2.8 km
Ascent
821 m
Descent
23 m
Duration
2-3 hrs
Low Point
928 m
High Point
1.7 km
Gradient
28˚
Nibbi Map

Nibbi er blant de mest populære toppturene i Hemsedal. Turen går opp en renneformasjon som normalt samler snø, selv om sidene ofte er avblåst. Om våren ligger snøen her lenge, og den sørvendte siden får mye snø, noe som gjør dette til en attraktiv tur for vårsesongen. Denne turen er godt egnet for hele familien.

Description

Parkering: Parkeringen er godt merket på venstre side og har god plass til flere biler. Du må kjøre på en bomvei som koster 50 kroner, og betaling kan gjøres via Vipps.

Opp: Fra parkeringsplassen kan du normalt se tydelig hvilken renneformasjon turen går gjennom. Ruten følger denne formasjonen helt til topps. Vær oppmerksom på at på kartet kan Nibbi være merket på en annen topp enn det som beskrives som skifjellet Nibbi.

Ned: For den beste snøen på nedkjøringen, er det vanligvis inne i selve renneformasjonen du vil finne urørt snø. Det er lurt å være tidlig ute etter snøfall for å nyte de beste forholdene her.

Difficulty

Easy

Wide gentle slopes at around 20 degrees or less.

Low Exposure (E1)

1 out of 4

Exposure is limited to that of the slope itself. Getting hurt is still likely if the slope is steep and/or the snow is hard.

Remoteness

1 out of 4

Close to help in case of emergency.

Best time to visit

between November and May

Equipment required

  • Skins