FATMAP by Strava

Skurvefjellet

Skurvefjellet er en av de lengste turene i Hemsedal. Turen starter i Hemsedal sentrum og byr på varierende og morsomt terreng.

Ski Touring Moderate

Distance
5 km
Ascent
1.1 km
Descent
33 m
Duration
4-5 hrs
Low Point
637 m
High Point
1.7 km
Gradient
35˚
Skurvefjellet Map

Skurvefjellet er en av de lengste turene i Hemsedal. Turen starter i Hemsedal sentrum og byr på varierende og morsomt terreng.

Description

Parkering: Følg Trøimsvegen forbi gårdstun på venstre side inn på Kvenvegen til et oppbevaringsbygg med parkering. Skulle det være fult kan du parkere på skolen i helger eller utenom skoletid (0800-1500).

Opp: Fra parkeringen gå langs jordet og opp en åpning i skogen til du møter på en markant sti i skogen, denne går i sikksakk oppover i skogen et godt stykke. Når denne slutter vil du se et bratt fjellparti som er vendt mot deg, gå mot venstre side av dette. Når du passerer fjellpartiet er du omtrent halvveis til toppen. Her er det et parti på over 30 grader du kan forsøke å unngå ved å holde venstre. Herfra følger du et slakere parti mot øst ca. 700m før du kommer til et brattere parti mot nord som tar deg mot toppen. Legg sporet smart opp dette partiet så du unngår å eksponere deg unødvendig for utløpssoner.

Ned: Nedkjøringen går i tilknytting til veien du kom opp. Elveleiet er spesielt fint å kjøre, men pass på at du tar av til venstre tidlig nok så du ikke ender i feil dal.

Difficulty

Moderate

Slopes become slightly steeper at around 25-30 degrees.

Low Exposure (E1)

1 out of 4

Exposure is limited to that of the slope itself. Getting hurt is still likely if the slope is steep and/or the snow is hard.

Remoteness

1 out of 4

Close to help in case of emergency.

Best time to visit

between November and May

Equipment required

  • Skins