FATMAP by Strava

Karia Yolu: İçmeler - Turunç - Kumlubük

İçmeler’den başlayan rota Turunç (6 km) ve Amos’a (4 km) ulaştıktan sonra Kumlubük sahilinde son buluyor. Rotanın özellikle Turunç’a kadar olan ilk kısmı dik iniş ve çıkışlar sebebiyle için zorlu.

Hiking Difficult

Distance
11 km
Ascent
739 m
Descent
739 m
Duration
3-4 hrs
Low Point
2 m
High Point
324 m
Gradient
14˚
Karia Yolu: İçmeler - Turunç - Kumlubük Map

İçmeler’den başlayan rota Turunç (6 km) ve Amos’a (4 km) ulaştıktan sonra Kumlubük sahilinde son buluyor. Rotanın özellikle Turunç’a kadar olan ilk kısmı dik iniş ve çıkışlar sebebiyle için zorlu. Turunç – Amos km’lik asfalt kısım hariç rotanın tamamı orman içerisinden giden taşlık patikalardan ilerliyor. Yüklü bir sırt çantası ile gidecekler veya başlan- gıç seviyesindeki yürüyüşçülere göre İçmeler – Turunç arasındaki etap oldukça zorlu olacağı için rotaya Turunç’tan başlamak daha mantıklı olabilir. Kumlubük’te (Bayır’a kadar) bakkal vs bulunmamakta. Kamp alışverişinizi İçmeler veya Turunç’tan yapmanızı tavsiye ederiz. Su ikmali için 6.6’ncı km’de bir çeşme mevcut. Kumlubük’te ise otellerden rica etmek gerekiyor.

Difficulty

Difficult

Hiking trails where obstacles such as rocks or roots are prevalent. Some obstacles can require care to step over or around. At times, the trail can be worn and eroded. The grade of the trail is generally quite steep, and can often lead to strenuous hiking.

Medium Exposure

2 out of 4

The trail contains some obstacles such as outcroppings and rock which could cause injury.

Remoteness

2 out of 4

Away from help but easily accessed.

Best time to visit

in February, March, April, May, October, November and December

Features

  • Historical
  • Picturesque
  • Wild flowers
  • Forestry or heavy vegetation