FATMAP by Strava

Tatraheim - Tatranská Polianka - Gerlachov - 2,8 km

Tatra National Park

Tatranská Polianka je jedna z 15 osád mesta Vysoké Tatry. Patrí medzi najstaršie tatranské osady, nachádza sa vo výške 1005 m n. m., pod najvyšším štítom Vysokých Tatier – Gerlachovský štít / 2655m n. m. /.Rozkladá sa na oboch stranách cesty Slobody medzi Starým Smokovcom a Štrbským Plesom v ústi Velickej doliny. Z osady na juh odbočuje vedľajšia cesta cez obec Gerlachov do Svitu. Južne od Tatranskej Polianky sa rozprestierajú upravované lyžiarske trate Tatraheim.

Cross Country Skiing Moderate

Distance
2.8 km
Ascent
95 m
Descent
95 m
Duration
0-1 hrs
Low Point
897 m
High Point
985 m
Gradient
Tatraheim - Tatranská Polianka - Gerlachov - 2,8 km Map

This is a popular cross country skiing route which is generally considered to be moderate. It's remote, it features low exposure (e1) and is typically done between December and March. From a low point of 897 m to the maximum altitude of 985 m, the route covers 2.8 km, 95 vertical metres of ascent and 95 vertical metres of descent.

Description

Prístup na trať je v Tatranskej Polianke, pod obytným domom Lipa podľa smerových značiek alebo od hotela Hubert, ktorý sa nachádza 700m pod Tatranskou Poliankou – podľa smerových značiek. Časť trate je obojsmerná, severná časť trate je jednosmerná v smere hodinových ručičiek.

Difficulty

Moderate

Low Exposure (E1)

1 out of 4

Exposure is limited to that of the slope itself. Getting hurt is still likely if the slope is steep and/or the snow is hard.

Remoteness

2 out of 4

Away from help but easily accessed.

Best time to visit

between December and March