FATMAP by Strava

Monte Rosa 7 Summits beklimming dag 4, 5 en 6 Jelle Staleman Ski- en Berggids

Gressoney La Trinité

Monte Rosa

Beklim 7 bergen hoger dan 4000 meter in 3 dagen!

Alpine Climbing Moderate

Distance
17 km
Ascent
1.7 km
Descent
1.7 km
Low Point
3.3 km
High Point
4.5 km
Gradient
19˚
Monte Rosa 7 Summits beklimming dag 4, 5 en 6 Jelle Staleman Ski- en Berggids Map

Het Monte Rosa gebergte bestaat uit totaal 14 toppen hoger dan 4000 meter en is daarmee waarschijnlijk het grootste massief van de Alpen. De Monte Rosa is dus eigenlijk niet 1 bergtop maar een verzameling van bergen. De Monte Rosa zélf kun je dus niet beklimmen maar de losse toppen wel.

Description

Het monte rosa gebied biedt voor beginnende én ervaren alpinisten uitdaging. Wij focussen ons deze week op de makkelijkere bergen. Tijdens mijn Monte Rosa 7-summits programma beklim je in 2 dagen tijd 7 toppen hoger dan vierduizend meter. Ondanks dat niet iedere top even moeilijk is biedt iedere berg op een andere manier een realistische en haalbare uitdaging. Zo heb je bijvoorbeeld de prachtige sneeuwgraat van de Parrotspitze waar je links en rechts zeer steil naar beneden kijkt. De Balmenhorn is met ca 20 meter klimmen via een laddertje de makkelijkste. Op het kleine ijswandje van de Corno Nero zul je 50 graden steil ijs moeten overwinnen en vormt daarmee de grootste uitdaging. De klauterpassage in de rotsen vlak voor de Zumsteinspitze is de hoogste top en dus het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van deze week. De Margherita hut staat bovenop de 4545 meter hoge Punta Gnifetti. Hier zul je de nacht doorbrengen op één van de meest adembenemende plekken die je ooit zult zien.

Difficulty

Moderate

May involve slightly more complex glacier hikes, easy but possibly long rock ridges and steep snow up to 45 degrees. Equivalent to PD, PD+

Medium Exposure

2 out of 4

The route features some exposed and/or difficult to protect sections.

Remoteness

2 out of 4

Away from help but easily accessed.

Best time to visit

between June and September

Equipment required

  • Ice axe
  • Bivy Kit
  • Crampons
  • Glacier kit

Similar routes nearby

Guidebooks in this area